Pontosan miben tudok segíteni?

Szolgáltatások

— 01

Beruházások teljeskörű naplózása

Kisebb és nagyobb beruházások esetén is vállalom az építtetői és (generál)kivitelezői naplók teljes körű ügyintézését a kezdetektől a beruházás befejezéséig. Folyamatosan változnak a jogszabályok, bővülnek a követelmények, ezért hasznos segítséget tudok nyújtani az építkezés résztvevőinek, hogy a beruházás dokumentálása a legprecízebben, jogszerűen tudjon megtörténni. Összességében egy átlagos méretű beruházás naplózásának költsége a legtöbb esetben az építményérték 1%-át sem éri el, viszont tehermentesítve vannak az építkezés résztvevői.

egyedi árajánlat alapján....

— 02

ÉTDR hatósági bizonyítvány ügyintézés

Az építkezés befejezésekor az ÉTDR rendszerén keresztül kell benyújtani az egyszerű bejelentéssel épült lakóépületek hatósági bizonyítvány (használatbavételi) kérelmét.  Ezt követően pár héten belül felveszik Veled a kapcsolatot, tartanak egy szemlét, és ha mindent rendben találtak, kiállítják a hatósági bizonyítványt.

25.000 Ft-tól

— 03

Építési napló ügyintézés Építtetőknek

Leveszem a válladról a terhet az építkezés megkezdésétől a az építési naplók lezárásáig. Tartom a kapcsolatot az építkezés résztvevőivel, ellenőrzöm a kivitelezői naplókat, bármilyen hiányosság esetén szólok, és javaslatokkal állok elő. Rendelkezésére állok az építkezés egész ideje alatt.

100.000 Ft-tól

— 04

Építési napló ügyintézés Kivitelezőknek

Felveszem a kapcsolatot a Megrendelőddel, minden dokumentumot feltöltök a naplóba, minden jogszabály szerinti kötelezettségéről tájékoztatlak, ellenőrzöm az alvállalkozói naplókat, hiszen azok helyes vezetése is a Te felelősséged.

40.000 Ft/hó -tól

Az árak irányárak, pontos árajánlatért keress e-mailben vagy telefonon!

Gyakran Ismételt Kérdések

Az építési napló az építőipari kivitelezés megkezdésétől annak befejezéséig vezetett, hatósági és bírósági eljárásban is felhasználható hiteles dokumentum, amely időrendben tartalmazza a munkákat, a munkák adatait, továbbá a munka menetére, megfelelőségére és dokumentumaira vonatkozó jelentős tényeket.

 

Gyakorlatilag az építkezés teljes papírmunkája munkavégzéssel, tanúsítványokkal, szükséges nyilatkozatokkal stb. együtt, mely alapján megkapod a használatbavételi engedélyt/ hatósági bizonyítványt.

Minden

  • építési engedélyhez vagy
  • tudomásulvételi eljáráshoz kötött, valamint
  • egyszerű bejelentéshez kötött építkezésnél (amennyiben van banki hitel, állami támogatás stb.) naplót kell vezetni.
  • illetve ha nem saját lakhatás céljára épül az ingatlan (pl. tovább fogod értékesíteni).

Amennyiben önerőből építesz egyszerű bejelentéssel (300 nm alatti lakóépületet) saját lakhatásod biztosítására.

Az elektronikus építési naplóba történő első belépés alkalmával minden felhasználó egy egyedi azonosítót, Napló Ügyfél Jelet (NÜJ) kap.

A NÜJ egy 9 jegyű azonosító számsor, ami a későbbiekben nem változik, és kizárólag az adott ügyfélkapu használatával az e-építési napló alkalmazásba belépőhöz kötődik. A NÜJ személyes adatot nem tartalmaz, csak az e-építési napló alkalmazásban azonosítja az ügyfélkapun belépőt. 

Nem, de ajánlott.

Az építési napló rendszerét csak ügyfélkapun keresztül lehet elérni, így jó ha van ügyfélkapunk. Meg lehet hatalmazni mást, akinek van ügyfélkapuja, hogy a nevünkben eljárjon a naplóban, azonban ezt NEM ajánlom, csak kivételesen ritka esetekben.

Gondold végig, az egész építkezésed “papírmunkáját” erre a személyre kell bíznod. Ez Neked is, és Neki is nagy felelősség. Tapasztalatom szerint az építkezés felénél átveszi az eredeti építtető ezt a szerepkört a meghatalmazottól, és szinte kivétel nélkül mindig “rendbe kell tenni” ilyenkor a naplókat, rengeteg pótlás van, és azon izgul mindenki az építkezés vége felé, hogy minden rendben legyen, hogy megkapják a használatbavételit….

Ügyfélkaput bármelyik kormányablakban és okmányirodában 10 perc alatt személyesen lehetőséged van csináltatni, így érdemes meggondolni.

Igen.

Az építési napló rendszerét csak ügyfélkapun keresztül lehet elérni, és cégként (akár egyéni vállalkozó vagy akár Bt, Kft., stb.) kötelező használnod. A felelős műszaki vezetődet megbízhatod hivatalosan a napló írásával, de megnyitni és zárni akkor is a Te ügyfélkapudon keresztül lehetséges.

Mindig, ha olyan munkaterületen dolgozol, ami az előző pontban leírt kötelező naplóvezetéshez tartozik.

Pl. új ház építése (amikor a tulaj CSOK-al építkezik, ikerház építés, többlakásos társasház építése stb). A jogszabály szerint akkor is kötelező, ha csak 1-2 napot dolgozol a munkaterületen, pl. nyílászáróbeépítés, napelem stb…

Amennyiben ellenőrzést kap véletlenül az építkezés, és ott találnak napló nélkül, nem csak a tulajt, de Titeket is megbírságolhatnak, hiszen sajnos közös felelősségetek, nem foghatod rá, hogy ő nem szólt vagy nem hívott meg a naplóba….

Segítek eligazodni a jogszabályi változásokban, az építési napló rendszerében. Tudom, mire van szükség ahhoz, hogy gond nélkül megkapd a hatósági bizonyítványt/használatbavételi engedélyt.

Szólok, hogy mikor mit kell esetleg pótolni, pótoltatni a kiviteleződdel.

Tudom milyen dokumentumokat kérnek a bankok a CSOK-hoz, hitelhez, állami támogatásokhoz kapcsolódóan.

Mindezekkel kapcsolatban az egész építkezés ideje alatt a rendelkezésetekre állok, és segítek Nektek.

Sokan elsősorban a munkára koncentrálnak, és amelett ha hazaérnek, akkor foglalkoznak az építési naplóval, a kötelező “papírmunkával”.

Vannak cégek, akik pedig nem szívesen terhelik kollégáikat az építési naplókkal, mert egyszerűbb kiadni másnak, aki a napi jelentések mellé egy folyamatos asszisztenciát is biztosít.

 

Közös munkák során észben tartom, hogy mikor hívjam az erre kijelölt személyt a napi jelentésekért. Napjában többször is próbálkozom, hiszen tudom, hogy munka közben nem mindig van lehetőség felvenni a telefont. Ezáltal segítek, hogy napi szinten legyen vezetve az építési napló, ne ússzatok el vele.

 

Segítek abban is, hogy milyen kötelező dokumentumokat kell feltöltened a naplóba, kommunikálok a Megrendelőddel, Alvállalkozóiddal, és szükség esetén az alvállalkozód naplóit is vezetem, vagy ha megoldják maguknak, akkor ellenőrzöm, hogy rendben legyen, hiszen ez is a Te felelősséged.

error: Content is protected !!